Novice

Od 25. julija 2024 testno obdobje na mostu Lueg (Tirolska, Avstrija) - Težka vozila na levem pasu

ASFINAG, upravljavec avstrijskih avtocest, je obvestil, da se bo 25. julija 2024 na mostu Lueg začela poskusna faza za testiranje tranzita po dveh pasovih glede na dela, ki se bodo začela 1. januarja 2025. Težka vozila bodo premaknjena z glavni pas desno proti levi.

Avtocesta 13 Brenner - most Lueg enopasovnica

Nedavno zaključen pregled mostu Lueg je pripeljal do zaključka, da bo zaradi varnosti od 1. januarja 2025 nujen samo en pas v obe smeri. ASFINAG skupaj s partnerji, kot so dežela Tirolska, oblasti in službe za nujno pomoč, pripravlja paket ukrepov, ki bo predstavljen septembra. Glavna osnova je izvedba testne vožnje vseh vozil, težjih od 3,5 tone, po levem prometnem pasu.

Znanstveno nadzorovano testno delovanje se bo začelo 25. julija 2024 in bo zagotovilo dragocene rezultate za upravljanje dvopasovnega prometa na mostu Lueg ob prometno obremenjenih dneh za obdobje najmanj dveh tednov. Z vidika ASFINAG-a je to bistveno za analizo omejitev zmogljivosti te rešitve.

Zgoščen promet je ob približevanju testnemu odseku preusmerjen z desnega na levi pas. To povzroči, da je največja obremenitev osrediščena na plošči, s čimer se obremenitev na njej zmanjša. Bistveni pogoj je, da vozila, težja od 3,5 tone, ne vozijo po desnem prometnem pasu, medtem ko je most dvopasovni.